12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
PAMATNEI:1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests1 ĒKDemerara cukurs šķipsnakanēlis PILDĪJUMAM:400 gzemeņu jogurts350 mlsaldais krējums5 ĒKcukurs1 ĒKvaniļas cukurs25 gželatīns pēc garšaszemenes
Pagatavošana
1
Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, pievieno cukuru un kanēli.
2
Liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
3
Gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot cukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.
4
Iemaisa putukrējumā jogurtu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar mikseri vai putojamo slotiņu.
5
Lej masu formā virs cepumu kārtas, rotā ar uz pusēm sagrieztām zemenēm un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.
Lai labi garšo!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniPasniegt atdzesētuCukursJogurtsKanēlisSaldais krējumsSviestsZemenesTortes un kūkasŽelatīnsVaniļas cukursBez termiskas apstrādesCepumiSiera kūkasKūkas bez cepšanas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit