Foto: DELFI
Kādā sestdienas rītā secināju, ka gāzes balona krājumi ir izsīkuši, bet tas nemazināja manu apņemšanos ģimenei brokastīs pagatavot iecerēto ēdienu – maigu un gaisīgu omleti. Uzkarsēju elektrisko cepeškrāsni un ķēros pie darba!
35Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

7 olas300 mlpiens pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ĒKsviests1 ĒKkartupeļu ciete šķipsnadzeramā soda

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Karstumizturīgu trauku ieziež ar ēdamkaroti sviesta.

2

Olas iesit bļodā, pievieno sāli, piparus un sakuļ.

3

Kartupeļu cieti liek tasītē, pievieno sodu, nedaudz piena un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu bez kunkuļiem.

4

Atlikušo pienu pakāpeniski lej klāt olu masai, iemaisot ar putojamo slotiņu vai mikseri.

5

Kad viss piens pievienots, kā pēdējo olu masai lej klāt cietes–piena maisījumu un iekuļ.

6

Masu lej cepamtraukā, virsū vienmērīgi izkārto atlikušā sviesta piciņas.

7

Omleti cep aptuveni 30 minūtes. Kad omlete sāk "atlekt" no trauka maliņām, tā ir gatava!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!