Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gurķus nomazgā un, lai tie būtu īpaši kraukšķīgi, pāris stundas "atdzirdini", pārlejot ar aukstu ūdeni.
Lai gurķi būtu gatavi ātrāk, tiem pirms likšanas burkās nogriez galiņus, tad tie būs baudāmi jau pēc 3-4 stundām.
Burkās pamīšus ar gurķiem dillēm, ķiplokiem un upeņu lapām liec arī ripās sagrieztu citronu. Kad gurķīši apēsti, citrona ripiņas nemet ārā, bet pārliec mazākā burciņā un pārlej ar sālījumu, lai vēlāk pēc vajadzības pa vienai vien sasmalcinātu, izmantojot dažādu zupu un sautējumu garšas uzlabošanai, un arī kā piedevu šašlika marinādei. Šādu mazsālītu citronu miziņa zaudē savu sīvumu, saglabājot aromātu.
Gurķiem pievienoju arī dārzā lekni sazēlušas piparmētras – svaigā garšas nianse tev noteikti neliks vilties. Smukumam katrā burkā liku arī nedaudz kumelīšu un sauju rožlapiņu.
Gurķu pārliešanai izmantoju ledusaukstu ūdeni. Ūdeni ātri atdzesēt palīdzēs ledus gabaliņi. Divos litros ūdens izšķīdinu 4 ĒK sāls un 2 ĒK cukura. Jārēķinās, ka aukstā ūdeni sāls un cukurs šķīdīs ilgāk.
Trauku ar gurķiem jānovieto tumšā un vēsā vietā (es parasti burku vai bļodu lieku ledusskapī).
Lai labi garšo!