Sastāvdaļas
Pagatavošana
Iekurinu grilu. Kad tas paveikts, dodos uz virtuvi un katru šķiņķi sagriežu divās daļās. Gaļu lieku bļodā.
Gatavoju marinādi. Lieku blenderī zaļumus (šis ir ideāls veids, kā izmantot zaļumu kātus), nomizotu, ceturtdaļās sagrieztu sīpolu (es izmantoju vienu tiešām lielu sīpolu, bet, ja sīpoli ir mazāka izmēra, tad marinādei būs vajadzīgas 2-3 galviņas) un visu pārleju ar ūdeni.
Smalcinu līdz viendabīgai putrveida konsistencei. Pārleju gaļu ar marinādi, ar rokām rūpīgi iemasēju marinādi gaļā, līdz gaļas gabaliņi kļūst gaišāki, reaģējot ar etiķi.
Tici vai ne, bet gaļa jau ir gatava vēršanai uz iesmiem un grilēšanai.
Apcep šašliku virs karstām oglēm, ik pa laikam grozot iesmiņus un neļaujot gaļas gabaliņiem cepties pārāk strauji un piedegt, lai tie nezaudētu sulīgumu. Kad gabaliņi kļuvuši zeltaini un ir teju gatavi, pārslaku tos ar bļodā palikušo marinādi un turpinu cept, līdz gaļa ir gatava – šādi šasliks būs īpaši sulīgs un aromātisks.
Lai labi garšo!