Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lapu salātus, redīsus un lociņus sagriež smalkāk, izvāra olas.
Mērcei sajauc visas sastāvdaļas kopā (var gatavot vairāk un to uzglabāt ledusskapī).
"Es dievinu salātus! Nezinu, vai tas ir pamanāms blogā, bet kad dzirdu, ka kādam negaršo salāti... vienmēr brīnos. Tā viņiem esot bērnības trauma. Ha. Man ir tieši pretēja trauma. Man garšoja, bet ome taisīja tikai mazliet un katram tika uz šķīvja neliela karotīte salātu. Ai, kā toreiz domāju – izaugšu liela, un ēdīšu salātus tik, cik vēlēšos. Varbūt tas ir noslēpums? Nedot bērniem salātus daudz, lai viņiem tos gribētos? Labi, es jau tik smeju, bet nudien – salāti man garšo," stāsta Ilze.
Ilze piebilst, ka precīzas proporcijas labprāt nerakstītu, jo salātu mērce jāgatavo un jāgaršo. "Man patīk diezgan pikanta, bet sinepes var pielikt arī pavisam nedaudz. Sāli, kā jau minēju, katrs pēc saviem ieskatiem – liek vai neliek."
Salātu mērci var pagatavot arī vairāk un uzglabāt ledusskapī, izlietot nākamajā vai aiznākamajā dienā.
"Biju patīkami pārsteigta uzzinot, ka "Balticovo" ir tādas Brīvo vistu olas (tās, kuras apzīmē ar cipariņu 1, nevis 3, kas ir teju visām veikala olām, jo tās ir dējušas vistas sprostos). Tiesa, es diezgan sen nebiju veikalā gar olu plauktu nogājusi, bet savlaik tādas olas vajadzēja ar uguni meklēt. Visi tik gudri runāja, ka jāpērk tādas, bet kur tad tādas dabūt, ja lielveikalā nav? Tagad ir izvēle."
"Balticovo" šobrīd rīko fotokonkursu #pieliecolu
Padalies arī tu sociālajos tīklos, kā ēdat olas, neaizmirsti pielikt mirkļbirku #pieliecolu, un vieta, kur tas viss tiks apkopots, beigu beigās būs pilna ar idejām, kur smelties iedvesmu – www.pieliecolu.com.