Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā cukīni un sagriež to plānās jo plānās šķēlēs ar speciālo dārzeņu rīvi vai nazi. Visai plānas šķēles izdosies iegūt arī ar siera nazi. Tas nekas, ja kāda šķēle nogriežas nevienmērīgi, tas garšu diži nemainīs.
Tā kā cukīni ir visai sulīgs dārzenis, pēc sagriešanas šķēles izliec starp papīra salvetēm, lai uzsūcas sula. Būtiski šķēlēm uzklāt salveti arī no virspuses, lai liekais ūdens uzsūktos no abām pusēm. Ja to neizdarīs, šķēles neizcepsies kraukšķīgas, bet mīkstas un sulīgas.
Pēc tam var darīt rīkoties divējādi – izkārtot šķēles uz pannas ar cepamo papīru un tad apsmērēt ar eļļu, izmantojot otu, un apbērt ar dillēm, vai arī sajaukt bļodā šķēles ar sastāvdaļām un apmaisīt, lai visas šķēles labi apviļājas. Jebkurā gadījumā šķēles uz pannas jāizkārto vienu otrai līdzās.
Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 20-40 minūtes vai tik ilgi, līdz šķēlītes kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz atdzesētas. Ja vēlas, pēc cepšanas cukīni čipsus var pārkaisīt ar sāli un garšvielām.
Pasniedz ar skābo krējumu, majonēzi vai īpašo čipsu mērci.