Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ietauko keramisko cepšanas trauku ar gabaliņu sviesta. Kārto neatsaldētus pelmeņus cieši vienu otram klāt. Atceries, ka sacepuma veiksmes stāsta pamatā ir kvalitatīvi pelmeņi, tādēļ uz šo sastāvdaļu naudu nevajag taupīt.
Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, sēnes un papriku. Izmantoju šampinjonus, bet noteikti var likt arī gailenes, bet tad nav jāpievieno paprika. Visu pārber pāri pelmeņiem, lai tie ir pilnībā pārklāti.
Gatavo mērci. Saldo krējumu sajauc ar sinepēm, pesto, sāli un pipariem. Pievienoju majonēzi un pielej pienu, lai mērce ir šķidrāka. Pārlej pāri pelmeņiem.
Šauj sakarsētā krāsnī (200 grādi) un cep 35 minūtes. Pēc tam pārkaisa ar sarīvētu un sieru un svaigām dillēm, cep vēl 10 minūtes.
Pasniedz karstu, bet jāatzīstas, ka sacepums nav smādējams arī auksts.
Lai labi garšo!