Tā kā man ir niķis gatavot vairāk ēdiena nekā vajadzīgs, tad brīdinu – no šīs receptes plācenīšu sanāks diezgan daudz.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 gab.jaunie kartupeļi6 gab.nepieli burkāni4 gab.nelieli kabači2 gab.olas300 gsiers9 ĒKmilti2 glāzesmanna4 ĒKkartupeļu ciete pēc garšassāls pēc garšaseļļa
Pagatavošana
1
Dārzeņus noskalo un nomizo. Pēc tam tos sarīvē uz rupjās rīves un ber lielā traukā. No dārzeņiem nospiež lieko sulu. Vislabāk to var izdarīt ar marles palīdzību.
2
Atsevišķā traukā sakuļ olas ar nedaudz sāls. Pēc tam to lej iekšā sarīvēto dārzeņu masai. Pievieno arī miltus, mannu, kartupeļu cieti, kā arī sarīvētu sieru. Visu samaisa.
3
No dārzeņu masas izveido apaļus plācenīšus, kurus pēc tam liek pannā sakarsētā eļļā un cep zeltaini brūnus.
Plācenīši izcili garšos ar skābo krējumu, bet tos var ēst arī ar zaļumu mērci.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemLīgo svētku un Jāņu receptesKristību ēdienkarteRomantiskas vakariņasBērnu ballītes ēdieniMātes dienas ēdieniCepšanaPannā cepts ēdiensAugu eļļaBurkāniEļļaKabačiKartupeļiMannaMiltiOlasDārzeņu ēdieniGavēņa laika ēdieniViegla vasaras maltīteJaunie kartupeļi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit