Sastāvdaļas
Pagatavošana
Samaļam auzu pārslas (varat izmantot jau gatavos auzu pārslu miltus).
Čia sēklas aplejam neaudz ar ūdeni, lai tās uzbriest. To varat izdarīt jau iepriekšējā vakarā un atstāt uz nakti ledusskapī. Es šoreiz aplēju ar siltu ūdeni un ļāvu tām uzbriest, kamēr gatavoju pārējās sastāvdaļas.
Bļodā saputojam olas un pienu. Pievienojam rikotas sieru, cepamo pulveri, kanēli un čia sēklas, un visu kārtīgi samaisām. Es izmantoju ar roku putojamo slotiņu, lai saputotu olas ar pienu, kā arī samaisītu pārējās sastāvdaļas.
Viss, mīkla gatava un varat cept!
Mērces pagatavošana
Izņemam plūmēm kauliņus.
Liekam katlā un vāram līdz tās iegūst viendabīgu masu.
Beigās pievienojam cukuru un vēl nedaudz pavāram. Cukuru droši varat pievienot pēc savas gaumes un sajūtām.
Es vārīju plūmju mērci, kamēr cepās pankūkas.
Piezīmes
Vasarā, kad daba mūs lutina ar ogām, gan mājas dārziņā atrodamām, gan mežā salasāmām, man pie pankūkām patīk pagatavot mērci no svaigām ogām. Dažkārt svaigā veidā tās saputoju ar cukuru, dažkārt nedaudz pavāru. Atkarībā, kādas ogas ir pieejamas. Man ļoti patīk šādi ātri pagatavoti ievārījumi/mērces, jo tām vajag daudz mazāk cukura, par cik tos uzreiz apēdam.
Šoreiz izmantoju dārzā salasītas dzeltenās plūmītes. Tikpat labi varat izmantot jāņogas, avenes, mellenes, vai jebkāda citas ogas. Vai vienkārši veikalā pirktu gatavu ievārījumu.
Labu apetīti!
#pieliecolu
Ja esi tikpat liels olu fans kā es un tavā virtuvē ir brīva vieta virtuves kombainam, piedalies konkursā #pieliecolu! Viss, kas tev jādara, ir jāpagatavo savs iecienītākais ēdiens, kurā paslēpusies ola, un jāpublicē tā savā "Facebook" profilā ar tēmturi #pieliecolu. Vairāk par noteikumiem un balvām lasi šeit.