Ilze Pētersone
Fežuada – ļoti vienkāršs un sātīgs brazīliešu ēdiens. Recepti no šīs saulainās zemes atvedis Egils Zariņš.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

sīpoli ķiploki pusžāvēta desa cauraudzītis vārītu ribiņu gaļa šķiņķis un citi termiski apstrādātas gaļas produkti sarkanvīns tomātu pasta vārītas sarkanās pupiņas vārīti rīsi olīveļļa pipari, sāls apelsīna daiviņas dekorēšanai

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus sagriež gabaliņos un pannā apcep olīveļļā, lai kļūst caurspīdīgi.

2

Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu gaļu un desas, pasautē.

3

Pieliek pāris ēdamkarotes tomātu pastas un stiprāk pakarsē.

4

Pielej sarkanvīnu un turpina karsēt.

5

Beigās pievieno pupiņas, piparus, sāli un visu sautē.

6

Pasniedz ar vārītiem rīsiem piedevās, dekorējot ar pāris apelsīnu šķēlītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!