andras slepenie faili - 122
Foto: DELFI
Kad lapu salātus esi noēdies līdz ūkai, bet jāpieveic gan tomāti, gan ziedkāposti, gan zaļumu saišķis, vērts pagatavot šos vieglos vasaras salātus. Un ar sastāvdaļām drīkst variēt, piemēram, likt trekno fetas sieru vai liesāko salātu sieru. Ziedkāpostu var aizstāt ar brokoli.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
80 gbulgurs4 ĒKcitronu sula2 ĒKolīveļļa tomāts saujapētersīļi ziedkāposts ķiploka daiviņa100 gfetas siers3 ĒKapgrauzdēti valrieksti

Pagatavošana

1

Bulguru pārlej ar pusglāzi uzvārīta sālsūdens un atstāj uz 10-15 minūtēm uzbriest.

2

Ziedkāpostu sadala rozetēs, sālsūdenī vāra 7 minūtes. Tas būs garšīgāks, ja vārīšanas laikā pieliesi pusglāzi piena.

3

Bulguru ar dakšiņu uzirdina, pievieno citrona sulu, olīveļļu un sasmalcinātu ķiploku.

4

Liek klāt sadrupinātu fetu vai salātu sieru, sagrieztu tomātu, apgrauzdētos riekstus, sagrieztus pētersīļus un ziedkāposta rozetes. Pārkaisa ar sāli un pipariem un visu iecilā.

Ja negaršo valrieksti, izmēģini šos salātus pagatavot ar apgrauzdētiem zemesriekstiem. Šeit atradīsi padomus, kā pareizi apgrauzdēt riekstus.

Ieteicams salātus ēst pusstundu pēc pagatavošanas, kad visas garšas jau savilkušās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!