30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
80 gbulgurs4 ĒKcitronu sula2 ĒKolīveļļa tomāts saujapētersīļi ziedkāposts ķiploka daiviņa100 gfetas siers3 ĒKapgrauzdēti valrieksti
Pagatavošana
1
Bulguru pārlej ar pusglāzi uzvārīta sālsūdens un atstāj uz 10-15 minūtēm uzbriest.
2
Ziedkāpostu sadala rozetēs, sālsūdenī vāra 7 minūtes. Tas būs garšīgāks, ja vārīšanas laikā pieliesi pusglāzi piena.
3
Bulguru ar dakšiņu uzirdina, pievieno citrona sulu, olīveļļu un sasmalcinātu ķiploku.
4
Liek klāt sadrupinātu fetu vai salātu sieru, sagrieztu tomātu, apgrauzdētos riekstus, sagrieztus pētersīļus un ziedkāposta rozetes. Pārkaisa ar sāli un pipariem un visu iecilā.
Ja negaršo valrieksti, izmēģini šos salātus pagatavot ar apgrauzdētiem zemesriekstiem. Šeit atradīsi padomus, kā pareizi apgrauzdēt riekstus.
Ieteicams salātus ēst pusstundu pēc pagatavošanas, kad visas garšas jau savilkušās.
Lai labi garšo!
LaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniBulgursFetas siersOlīveļļaPētersīļiTomātiĶiplokiDārzeņu salātiDažādi salātiCitronu sulaViegla vasaras maltīteBez termiskas apstrādesValriekstiZiedkāposti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit