Ja nav gaidāmi svarīgi viesi, var pagatavot cepeti "pa vienkāršo" – iemarinē un cep! Bez krāsns temperatūras maiņām, gaļas apbrūnināšanas un smalkām mērcēm.
Cepetim izvēlies cūkas pleca vai gurna gaļas gabalu, kur mazāks taukums. To gan negriez nost, jo gaļa būs sulīgāka. Šeit atradīsi praktiskus padomus, kā izvēlēties labāko gaļas gabalu.
180Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
cūkas plecs ķiploki sāls pipari sojas mērce
Pagatavošana
1
Iemarinē to – apslaki ar sojas mērci, apbārsti ar svaigi maltiem pipariem un sāli. Sasmalcini ķiplokus (izmantoju sešas daiviņas) un dāsni ierīvē gaļas gabalā. Trauku, kurā stāv iemarinētais gaļas gabals, pārklāj ar pārtikas plēvi, foliju vai atbilstoša izmēra bļodiņu un liec ledusskapī uz vismaz divām stundām. Gaļu pirms cepšanas vismaz stundu paturi istabas temperatūrā, lai cepšanas laikā viss gabals būtu vienā temperatūrā un izceptos vienmērīgi.
2
Gaļu liek cepšanas maisā vai tin folijā un cep sakarsētā krāsnī (190 grādi) gandrīz divas stundas. Jā, tik ilgi, bet tas ir tā vērts, jo gaļa būs maiga un sulīga.
3
Būtisks ieteikums - pirms pasniegšanas cepeti noliec uz desmit minūtēm "atpūsties" un tikai tad to griez šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasPipariSojas mērceĶiplokiCūkas šķiņķisGaļas ēdienividējiIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit