Foto: Privātais arhīvs
Ļoti vienkāršs un gards veids, kā salīdzinoši īsā laikā un ar minimālu darbu pabarot kuplāku ēdāju pulku. Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars. Viņš arī iesaka vistas fileju šajā receptē aizstāt ar tītara gaļu.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgvistas vai tītara fileja500 gjaunie kartupeļi4 nelieli kabacīši3 sīpoli300 gsiers pēc garšassojas mērce pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšassvaigi zaļumi MĒRCEI:200 gmajonēze pēc garšasgaršvielas, ķiploks

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cepampannu izklāj ar foliju.

2

Sīpolus sagriež gredzenos vai pusapļos un kārto uz plāts.

3

Gaļu sagriež strēmelītēs, viegli izklapē un kārto pāri sīpoliem. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas, ja vēlas, sāls vietā var izmantot sojas mērci.

4

Kartupeļus nomizo un sagriež ne pārāk biezās ripiņās, ko vienmērīgā slānī izliek pāri gaļai. Nedaudz apsāla.

5

Gatavo mērci: majonēzi sajauc ar garšvielām un ar šo maisījumu pārsmērē kartupeļu slāni.

6

Kabačus sagriež ne pārāk biezās ripās, kārto virs majonēzes. Šai sacepuma kārtai sāls nav nepieciešams.

7

Pārkaisa vienmērīgā slānī rīvētu sieru.

8

Uzkarsētajai cepeškrāsnij samazina grādus līdz 150-160, liek plāti krāsnī un cep 20-35 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.

9

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!