Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā ielej eļļu, sakarsē to. Liec apcepties palielos kubiņos sagrieztus sīpolus. Kamēr cepas sīpoli, ķeries pie kabačiem.
Lai pagatavotu šo sautējumu, svarīgākais atribūts ir dārzeņu mizotājs. Ar mitru lupatiņu noslauki kabaci un nomizo tā mizu, met to ārā. Ar mizotāju veido platas kabaču plēksnītes un liec katlā pie sīpoliem. Sēklotni sautējumam neizmanto. Nūdeles veidojas plānas, tādēļ ātri sasautēsies. Kad kabaču nūdeles ir katlā, pieber sāli, lai no kabačiem izdalītos mitrums.
Sautē apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno smalki sagrieztus tomātus un sautē vēl apmēram 7 minūtes. Ja tomāti ir skābi, pievieno nedaudz cukuru. Garšīgi sanāks, ja piebērsi hmeļi-suneļi garšvielu, starp citu, to vari pagatavot arī mājās. Iespied mazu ķiploka daiviņu. Kad viss sasautējies, nogriez uguni un atstāj sautējumu uz pāris minūtēm ievilkties.
Kabaču nūdeles var izmantot arī salātos un zupās. Šeit atradīsi padomus, kā pagatavot dažādu dārzeņu nūdeles un receptes, kur tās pielietot.
Lai labi garšo!