Foto: Shutterstock
Ērkšķogas ir vienas no tām ogām, kuras grūti pilnasinīgi izmantot. Ievārījumos tik daudz nenoēst, saldēt nemaz nav luste, taču šī čatnija recepte var pilnībā mainīt priekšstatu par adatainā krūma ogām. Čatnijs ļoti labi garšos pie gaļas un zivs ēdieniem.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgērkšķogas300 gķiploki150 gdilles1 glāzecukurs1 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Notīrītas ogas* samaļ gaļas mašīnā, sablendē vai saspaida ar piestu.

2

Iegūto masu lej katlā, pievieno cukuru, sāli un vāra 20 minūtes uz lēnas uguns. Tad pievieno iepriekš sasmalcinātu ķiplokus, sakapātas dilles un vāra aptuveni 10 minūtes.

3

Iegūto masu pilda burkās un ļauj čatnijam atdzist. Uzglabā vēsā vietā.

4

No šīs porcijas sanāks aptuveni divas 500 ml burkas ērkšķogu čatnija.

*Čatnija pagatavošanai droši var izmantot arī pusgatavas ogas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!