60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
4 kārtainās mīklas plāksnes60 gpūdercukurs60 gmandeļu milti6 persiki2 ĒKsviests3 ĒKievārījums (piemēram, aprikožu) putukrējums vai saldējums pasniegšanai
Pagatavošana
1
Atlaidinātās kārtainās mīklas plāksnes liec vienu pie otras, salipinot tās kopā.
2
Nelielā trauciņā sajauc pūdercukuru ar mandeļu miltiem un pārkaisa izveidotajai mīklas pamatnei, atstājot nenoklātas vien pašas maliņas, aptuveni 4 cm platumā no katras puses. Pīrāga malas nedaudz ieloka uz vidu, lai veidojas apmale.
3
Sagriež persikus mazākās daivās un izkārto vienu aiz otra uz pīrāga pamatnes. Apsmērē persikus ar izkausētu sviestu.
4
Cep 40-45 minūtes vai tik ilgi, līdz kārtainās mīklas malas jau izcepušās zeltaini brūnas.
5
Uzsilda ievārījumu un ar to apsmērē persikus. Atdzesē.
6
Pasniedz ar putukrējumu, saldējuma bumbu vai ēd tāpat, griežot mazākos gabalos.
Pasniegt atdzesētuKārtainā mīklaPersikiPūdercukursSviestsPīrāgi un smalkmaizītesIevārījumsMandeļu milti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit