Foto: Privātais arhīvs
Šogad, kad laikapstākļu dēļ tomāti nekādi negrib sārtoties, jādomā, kā likt lietā zaļo augļu ražu. Evita Prikule iesaka pagatavot zaļu tomātu ievārījumu, kas pēc garšas atgādina ērkšķogas vai kivi. "Neticēsiet, bet tiešām ir garšīgi," apgalvo Evita.
60Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzaļi tomāti700 gievārījuma cukurs2 citroni

Pagatavošana

1

Tomātus noskalo, sagriež gabalos, liek katlā, pievieno cukuru, uz smalkās rīves norīvētu viena citrona miziņu un vāra aptuveni 40 minūtes. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām masu sablendē, tai pievieno divu citronu sulu un iemaisa.

2

Pilda ievārījumu iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem. Burkas apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!