Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni 20 minūtes kopš brīža, kad ūdens katlā sācis burbuļot.
Spinātus liek bļodiņā, pārlej ar kartupeļiem nolieto verdošo ūdeni un atstāj uz 3-5 minūtēm.
Pa to laiku pannā vai katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā kartupeļus, pievieno olu dzeltenumus, sāli, sastampā visu, atstājot arī pa kādam lielākam kartupeļa gabaliņam. Pievieno kartupeļiem nokāstus spinātus (lielākos var ar virtuves šķērēm sagriezt smalkāk) un iemaisa. Ja vēlies, vari biezputrai pievienot arī nedaudz spinātiem nolietā ūdens, šādi pieregulējot tās konsistenci pēc saviem ieskatiem.
Pirms pasniegšanas pārslaka kartupeļus ar olīveļļu vai kausētu sviestu, pārber ar grauzdētiem ciedru vai citiem riekstiem.
Lai labi garšo!