Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolu nomizo, sagriež gabaliņos un apcep sakarsētā olīveļļā. Pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un vēl pāris minūtes pasutina, uzliekot vāku. Tā kā burkāni vārās ilgāk nekā citi dārzeņi, tos labāk sagriezt mazākos gabaliņos.
Pievieno smalki sagrieztu kāli, seleriju kātus un nelielu pastinaka sakni.
Kad viss nedaudz pacepies, pārlej ar dārzeņu buljonu. Kad zupa minūtes desmit ir vārījusies, liek klāt blanšētus tomātus. Pievieno sāli, piparus un lauru lapu. Vāra, līdz visi dārzeņi ir mīksti. Ja vēlas tumīgāku zupu, pievieno arī kartupeļus. Pievieno sasmalcinātu čili piparu.
Kad dārzeņi ir mīksti, izzvejo lauru lapu un visu sablendē. Liek atpakaļ uz uguns, pielej kārtīgu šļuku saldā krējuma vai pievieno karoti kausēta siera un sagaida, kad zupa uzmetīs burbuli.
Pasniedz ar zaļumiem, grauzdiņiem, sarīvētu cieto sieru vai apgrauzdētām ķirbju sēkliņām.
Lai labi garšo!