Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo papīru.
Dziļā pannā vai katliņā liek sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsilda un maisot sagaida, līdz cukurs izkusis.
Mazā trauciņā sajauc sodu ar karstu ūdeni, pievieno pannas saturam un samaisa.
Bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas, auzu pārslas un sēkliņas. Pievieno pannas saturam un samaisa.
Izmantojot karoti, veido apaļus cepumiņus un liek tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).
Cep krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusē nedaudz pieplacina ar karotes apakšpusi.
Atdzesē cepumus, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns tie būs ļoti mīksti.
Viegli pārslaka ar izkausētu šokolādi.
Lai labi garšo!