andras slepenie faili - 212
Foto: Privātais arhīvs
"Kad uznāk iedvesma, cepu kūkas, šoreiz stundas laikā tapa vegāna siera kūka, turklāt tik glīta, ka bija žēl apēst!" saka receptes autore Līva Immermane. Ja kas, receptē norādīto bezglutēna miltu maisījumu var aizstāt ar kviešu miltiem, sojas pienu ar govs pienu, bet agara pulveri ar želatīnu.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI: saujalazdu rieksti100 gbezglutēna milti50 gkokosriekstu piens40 gcukurs0.25 TKcepamais pulveris2 ĒKkakao šķipsnavaniļas cukurs PILDĪJUMAM:1 lkokosriekstu piens700 gābolu biezenis200 gdzērveņu želeja2 TKvaniļas cukurs40 gagaragars

Pagatavošana

1

Ieslēdz sildīties cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā.

2

Lazdu riekstus viegli apgrauzdē un sastampā ar piestiņu.

3

Gatavo pamatni – visas pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, līdz tā kļūst viegli veidojama. Mīklu ieklāj cepamajā formā. Es izmantoju 26cm diametrā lielu formu.

4

Pamatni liek cepties aptuveni uz 15 minūtēm 200 grādu temperatūrā. Pielūko, lai pamatne nepiedeg!

5

Kad pamatne izcepusies, to izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

6

Kamēr pamatne dziest, pagatavo pildījumu. Kokosriekstu pienu sajauc viendabīgā masā ar ābolu biezeni, dzērveņu želeju un vanilīna cukuru. Ja nepieciešams, var pievienot cukuru. Man gan masa šķita gana salda arī bez pievienota papildu cukura.

7

Agara pulveri izšķīdina aptuveni 90 grādu karstā ūdenī (līdzīgi kā želatīnu), pievieno gatavajai pildījuma masai.

8

Gatavo masu lej kūkas formā virs atdzisušās pamatnes un liek kūku ledusskapī, lai tā sastingst.

9

Kad kūka sastingusi, pagatavo glazūru (es kūku atstāju ledusskapī uz nakti un glazēju no rīta, tādējādi biju pilnīgi pārliecināta, ka kūka būs sastingusi). Glazūrai izkausē 400g melno šokolādi, tai pievieno nedaudz sojas pienu, lai tā ir vieglāk uzklājama uz kūkas.

10

Glazūru pārklāj kūkai, izlīdzina ar silikona lāpstiņu, nedaudz glazūras atstāj riekstu un dzērveņu glazēšanai.

11

Kūku dekorē ar glazētiem riekstiem un dzērvenēm.

Foto: Privātais arhīvs

Recepti iesūtījusi: Līva Immermane

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!