Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ieslēdz sildīties cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā.
Lazdu riekstus viegli apgrauzdē un sastampā ar piestiņu.
Gatavo pamatni – visas pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, līdz tā kļūst viegli veidojama. Mīklu ieklāj cepamajā formā. Es izmantoju 26cm diametrā lielu formu.
Pamatni liek cepties aptuveni uz 15 minūtēm 200 grādu temperatūrā. Pielūko, lai pamatne nepiedeg!
Kad pamatne izcepusies, to izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Kamēr pamatne dziest, pagatavo pildījumu. Kokosriekstu pienu sajauc viendabīgā masā ar ābolu biezeni, dzērveņu želeju un vanilīna cukuru. Ja nepieciešams, var pievienot cukuru. Man gan masa šķita gana salda arī bez pievienota papildu cukura.
Agara pulveri izšķīdina aptuveni 90 grādu karstā ūdenī (līdzīgi kā želatīnu), pievieno gatavajai pildījuma masai.
Gatavo masu lej kūkas formā virs atdzisušās pamatnes un liek kūku ledusskapī, lai tā sastingst.
Kad kūka sastingusi, pagatavo glazūru (es kūku atstāju ledusskapī uz nakti un glazēju no rīta, tādējādi biju pilnīgi pārliecināta, ka kūka būs sastingusi). Glazūrai izkausē 400g melno šokolādi, tai pievieno nedaudz sojas pienu, lai tā ir vieglāk uzklājama uz kūkas.
Glazūru pārklāj kūkai, izlīdzina ar silikona lāpstiņu, nedaudz glazūras atstāj riekstu un dzērveņu glazēšanai.
Kūku dekorē ar glazētiem riekstiem un dzērvenēm.
Recepti iesūtījusi: Līva Immermane
Lai labi garšo!