Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pitas maizi griež uz pusēm un paver kā kabatiņu.
Salmiņos sagriež balto sīpolu, sakapā ķiploku un viegli apcep olīveļļā. Pievieno baltvīnu un tomātus savā sulā un vāra uz lēnas uguns, kamēr masa ieguvusi ievārījuma konsistenci.
Pievieno Himalaju sāli un brūno cukuru pēc garšas.
Pievienojam svaigu baziliku, ēdamkaroti sviesta un blendē masu līdz viendabīgai konsistencei. Iegremdē mērcē gaļas bumbiņas, vēlreiz uzsilda un ļauj masai atdzist.
Sarkano kāpostu sadala pa lapām, katru atbrīvojot no cietā kacena. Plāno kāposta daļu griež smalkos salmiņos un liek bļodā. Pievieno dzērvenes, šķipsnu cukura, šķipsnu sāls, ēdamkaroti olīveļļas, laima sulu un kārtīgi visu izspaida ar pirkstiem.
Grieķu jogurtam pievieno laima sulu, sāli, cukuru un sarīvētu svaigu gurķi. Visu samaisa.
Atver pitas maizi, iesmērē ar grieķu jogurta mērci, iepilda sarkanā kāposta un dzērveņu salātus, kārto virsū gaļas bumbiņas pašu gatavotā tomātu džema mērcē.
Dekorē ar svaiga koriandra lapām. Un maltīte gatava!
Lielisku garšas piedzīvojumu!
Recepti piedāvā "Rīgas Miesnieks" sadarbībā ar šefpavāru Arni Ansonu.