Jolo virtuve - 77
Foto: Signe Meirāne
Kaut zināms, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās, kas izraisa ne tikai enerģijas trūkumu, bet arī grūtības koncentrēties. Lai izskaustu šo neveselīgo ēšanas paradumu, "Rimi" gardēde un mamma Signe Meirāne iesaka vienkāršu un ātri pagatavojamu brokastu pankūku recepti veiksmīgam dienas sākumam.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gkviešu milti40 ggriķu milti1 TKdzeramā soda1 ĒKcukurs šķipsnasāls280 mlpiens2 ĒKcitronu sula50 mlvīnogu kauliņu eļļa

Pagatavošana

1

Bļodā ieber abu veidu miltus, sodu, cukuru un sāli, samaisa un uztaisa iedobi.

2

Ielej tajā 180 ml piena, citrona sulu un maisa ar putojamo slotiņu. Kad mīkla kļūst biezāka, pievieno pusi no atlikušā piena un turpina maisīt.

3

Beigās pievieno eļļu, atlikušo pienu, samaisa un noliek malā uz 5 minūtēm.

4

Ja ir panna ar pretpiedeguma pārklājumu, cep pankūkas uz sausas pannas, bet cepot parastā pannā, uzlej uz tās nedaudz eļļas un tad cep.

5

Pankūkas jācep uz mazas liesmas līdz apakša kļūst zeltaina, bet virspusē parādās daudz gaisa burbulīšu. Apgriež otrādi un cep, kamēr gatavas. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!