8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
180 gkviešu milti40 ggriķu milti1 TKdzeramā soda1 ĒKcukurs šķipsnasāls280 mlpiens2 ĒKcitronu sula50 mlvīnogu kauliņu eļļa
Pagatavošana
1
Bļodā ieber abu veidu miltus, sodu, cukuru un sāli, samaisa un uztaisa iedobi.
2
Ielej tajā 180 ml piena, citrona sulu un maisa ar putojamo slotiņu. Kad mīkla kļūst biezāka, pievieno pusi no atlikušā piena un turpina maisīt.
3
Beigās pievieno eļļu, atlikušo pienu, samaisa un noliek malā uz 5 minūtēm.
4
Ja ir panna ar pretpiedeguma pārklājumu, cep pankūkas uz sausas pannas, bet cepot parastā pannā, uzlej uz tās nedaudz eļļas un tad cep.
5
Pankūkas jācep uz mazas liesmas līdz apakša kļūst zeltaina, bet virspusē parādās daudz gaisa burbulīšu. Apgriež otrādi un cep, kamēr gatavas. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
Lai labi garšo!
BrokastisĒdieni veģetāriešiemCepšanaPannā cepts ēdiensPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaCukursGriķu miltiKviešu miltiPiensPankūkasviegliIkdienas maltīteiCitronu sulaDzeramā sodasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit