Foto: Justīne Apine
"Pastāv aizspriedums, ka Ziemassvētkos visi pieņemas svarā, tomēr tā nav taisnība. Viss, kas nepieciešams svara kontrolei, ir izdoma un mēra izjūta. Nav aizliegts ēst našķus, ja tie ir minerālvielām un šķiedrvielām bagāti un ar draudzīgu kaloriju daudzumu – bez lieka cukura vai taukvielām," saka uztura speciāliste Justīne Apine.

Recepte tiem, kas vēro svaru un rūpējas par aktīvu dzīvesveidu – kraukšķīgi našķi, kas smaržo pēc gada gaidītākajiem svētkiem.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 āboli2 ĒKzemesiekstu sviests bez cukura30 gmusli2 šķipsnaspiparkūku garšviela40 gtumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Šķēlītēs sagriež ābolu, apziež ar zemesriekstu sviestu.

2

Karstā ūdens traukā ieliek mazāku bļodu ar melno šokolādi, izkausē.

3

Apber ābolu šķēlītes ar musli, pārkaisa ar piparkūku garšvielām, aplej ar šokolādi. Ātri, skaisti un garšīgi!

Veselīgus, smaržīgus un brīnumaini skaistus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!