random nomnom - 26
Foto: DELFI

Nesteidzīgs brīvdienu brančs nav iedomājams bez kāda olu ēdiena. Kamēr cepeškrāsns gādās par omleti, vari pagūt pagatavot svaigus lapu salātus un aromātisku kafiju.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
5 gab.olas1 gab.paprika10 gab.ķirštomāti5 gab.šampinjoni100 gsiers pēc garšaszaļumi pēc garšassāls pēc garšaspipari50 mlpiens

Pagatavošana

1

Atdala olu dzeltenumus, pievieno tiem sāli un piparus un ar dakšiņu viegli sakuļ.

2

Baltumus ar putojamo slotiņu sakuļ stingrās putās. Noskaties video pamācību, kā tas darāms.

Foto: DELFI
3

Dzeltenumus sakuļ ar pienu un lej cepamajā veidnē, liek virsū plāni sagrieztas šampinjonu šķēlītes.

Foto: DELFI
4

Smalki sagriež papriku, sarkano sīpolu un ķirštomātiņus, kārto dārzeņus virs šampinjoniem.

Foto: DELFI
5

Saputotos olu baltumus uzlej virs dārzeņiem un ar karoti viegli iecilā.

Foto: DELFI
6

Cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādi) apmēram 20-30 minūtes. Jo vairāk dārzeņu liksi, jo ilgāk omlete būs jācep.

7

Tad izņem no krāsns, pārkaisa omleti ar sarīvētu sieru un zaļumiem un iešauj atpakaļ krāsnī uz 5 minūtēm.

Ņem vērā! Jo vairāk dārzeņu liksi, jo mazāk gaisīga būs omlete. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!