Nesteidzīgs brīvdienu brančs nav iedomājams bez kāda olu ēdiena. Kamēr cepeškrāsns gādās par omleti, vari pagūt pagatavot svaigus lapu salātus un aromātisku kafiju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atdala olu dzeltenumus, pievieno tiem sāli un piparus un ar dakšiņu viegli sakuļ.
Baltumus ar putojamo slotiņu sakuļ stingrās putās. Noskaties video pamācību, kā tas darāms.
Dzeltenumus sakuļ ar pienu un lej cepamajā veidnē, liek virsū plāni sagrieztas šampinjonu šķēlītes.
Smalki sagriež papriku, sarkano sīpolu un ķirštomātiņus, kārto dārzeņus virs šampinjoniem.
Saputotos olu baltumus uzlej virs dārzeņiem un ar karoti viegli iecilā.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādi) apmēram 20-30 minūtes. Jo vairāk dārzeņu liksi, jo ilgāk omlete būs jācep.
Tad izņem no krāsns, pārkaisa omleti ar sarīvētu sieru un zaļumiem un iešauj atpakaļ krāsnī uz 5 minūtēm.
Ņem vērā! Jo vairāk dārzeņu liksi, jo mazāk gaisīga būs omlete. Lai labi garšo!