Ja neesi saldummīlis, cukuru var nelikt! Aiz auss liec arī padomu, ka kūku ieteicams cept pāris dienas pirms ēšanas, tad garšas būs kārtīgi savilkušās.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kūkas gatavošana sākas vismaz vienu dienu iepriekš – rozīnes pārlej ar svaigi spiestu apelsīnu sulu un atstāj istabas temperatūrā uz nakti mērcēties.
Nākamajā dienā gatavo kliņģeri – uz mazas uguns izkausē sviestu, iemaisa tajā cukuru, pienu un pusi miltu (125 g).
Citā traukā sajauc sausās sastāvdaļas – atlikušos miltus, garšvielas, sodu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.
Sausajā masā iemaisa izmērcētās rozīnes (pirms tam rozīnes nedaudz nosusina uz papīra dvielīša).
Gatavo kūku uz pāris stundām noliek vēsā vietā pilnībā atdzist un tikai tad to izņem no formas.
Izspiež sulu no viena vidēji liela apelsīna un lej mazā katliņā. Pievieno smalki sagrieztu marmelādi un žāvētus ķiršus vai dzērvenes. Piecas minūtes maisot visu karsē uz ļoti mazas liesmas. Tad karsto virumu pārlej pāri kūkai un to noliek malā savilkties.
Lai labi garšo!