Jolo virtuve - 84
Foto: DELFI
Katrai saimniecei noteikti ir sava kartupeļu pankūku cepšanas metode. Man vislabāk garšo tieši šādas pankūkas - sarīvētas rupjās skaidiņās, bez liekām piedevām un īpaši kraukšķīgas. Tā kā kartupeļu pankūkas neēdam katru dienu, tad es iesaku – cepot tās, nežēlot eļļu, tad rezultāts pilnīgi noteikti neliks vilties.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 kartupeļi4 ķiploka daiviņas2 ĒKkartupeļu ciete šķipsnadzeramā soda eļļa cepšanai pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Kartupeļus un ķiplokus nomizo un sarīvē. Es šo darbiņu uzticu virtuves kombainam, kas visu paveic minūtes laikā.

2

Sarīvētos kartupeļus ber bļodā, pievieno kartupeļu cieti, sāli, sodu, tējkaroti citronu sulas vai etiķa (tas nepieciešams, lai kartupeļu masa nekļūtu tumša) un visu samaisa.

3

Pannā uzkarsē eļļu, liek ar karoti pannā kartupeļu piciņas, kuras saplacina pankūkas formā un apcep no abām pusēm, līdz pankūkām ir skaisti zeltainas un kraukšķīgas maliņas.

4

Pasniedz ar skābu krējumu vai brūkleņu ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!