Jolo virtuve - 79
Foto: DELFI
Kad visas ierastās kartupeļu sacepumu versijas jau apnikušas, ir laiks izmēģināt ko jaunu. Šī recepte ir vienkāršāka par vienkāršu – ir nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas, bet kokosriekstu piens, ķiploki un rīvēta laima miziņa kartupeļiem piešķirs pavisam jaunu, nedaudz eksotisku un nenoliedzami lielisku garšu. Ja netici, izmēģini!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 kartupeļi1 kokosriekstu piena bundža4 ķiploka daiviņas pēc garšasčili0.5 TKrīvēta laima miziņa pēc garšasjūras sāls

Pagatavošana

1

Vidēji lielus kartupeļus un ķiplokus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlēs (ir ļoti svarīgi ievērot šo nosacījumu, jo tieši plānās šķēlītes veido sacepuma īpašo struktūru). To visērtāk un ātrāk, protams, būs paveikt ar virtuves kombaina palīdzību. Sakapā čili.

2

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

3

Kartupeļus ar ķiplokiem liek karstumizturīgā veidnē, pievieno čili, laima miziņu, sāli un visu viegli apmaisa, lai kartupeļi nebūtu pieplacināti pie pannas, bet starp šķēlītēm būtu spraugas. Pārlej ar kokosriekstu pienu, liek krāsnī uz 25 minūtēm. Ja nepieciešams, pēdējās minūtēs krāsnij var ieslēgt grila režīmu un paaugstināt temperatūru, lai sacepums augšpusē glīti apbrūnētu.

4

Ja vēlas, sacepumam pirms pasniegšanas var pievienot arī kapātu rozmarīnu, timiāna lapiņas vai citus zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!