Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Tad pievieno un iemaisa kefīru.
Svarīgi: produktu mērīšanai tiek izmantota 250 ml tilpuma glāze.
Miltiem pievieno sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, miltus pievieno sakultajam sviestam un mīca ar rokām – no sākuma bļodā, tad uz galda. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, lai mīkla būtu rullējama.
Mīklu sadala četrās daļās, katru daļu saveļ bumbā. Katru bumbu izrullē apļa formā, tad ar asu nazi sadala astoņās vienāda izmēra trīsstūrveida formas šķēlēs.
Uz šķēles platākās malas uzliek karotīti ievārījuma un ietin, rullējot mīklu uz šķēles šaurāko galu.
Padoms: pildījumam var izmantot arī šokolādes krēmu vai vārītu iebiezināto pienu.
Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, uz tā atstatus vienu no otra sarindo rullīšus.
Cep līdz 180 grādiem iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 20-25 minūtes.
Kad rullīši gatavi, tos pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!