cepumi rullīši
Foto: Shutterstock
Bērnības kārums – cepumu rullīši ar saldu zapti pildījumā. Vienu pagaršojot, roka pati no sevis tā vien stiepsies pēc nākamā cepumiņa.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 glāzesmilti200 gmīksts sviests1 glāzekefīrs4 ĒKcukurs0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls ievārījums pildījumam pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Tad pievieno un iemaisa kefīru.

2

Svarīgi: produktu mērīšanai tiek izmantota 250 ml tilpuma glāze.

3

Miltiem pievieno sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, miltus pievieno sakultajam sviestam un mīca ar rokām – no sākuma bļodā, tad uz galda. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, lai mīkla būtu rullējama.

4

Mīklu sadala četrās daļās, katru daļu saveļ bumbā. Katru bumbu izrullē apļa formā, tad ar asu nazi sadala astoņās vienāda izmēra trīsstūrveida formas šķēlēs.

5

Uz šķēles platākās malas uzliek karotīti ievārījuma un ietin, rullējot mīklu uz šķēles šaurāko galu.

6

Padoms: pildījumam var izmantot arī šokolādes krēmu vai vārītu iebiezināto pienu.

7

Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, uz tā atstatus vienu no otra sarindo rullīšus.

8

Cep līdz 180 grādiem iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 20-25 minūtes.

9

Kad rullīši gatavi, tos pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!