Anda Krauze
Šokolādes biskvīta rulete ar leģendārās tortes "Cielaviņa" krēmu – kārums īpašai dienai.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
BISKVĪTAM:7 olas7 ĒKmilti7 ĒKcukurs90 gtumšā šokolāde KRĒMAM:6 olu dzeltenumi40 gcukurs400 gsviests4 ĒKkakao pulveris250 giebiezinātais piens20 mlrums

Pagatavošana

1

Uzmanīgi atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru un miltus un ar mikseri sakuļ. Ūdens peldē izkausē šokolādi, mazliet atdzesē un iemaisa ar miltiem sakultajos olu dzeltenumos. Kuļot masa pieaugs aptuveni četras reizes. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus, kuriem pievienota šķipsniņa sāls, lai putas būtu stingrākas. Iecilā sakultajos olu dzeltenumos.

2

Masu klāj kūku formā tā, lai būtu aptuveni 2 cm augstumā, un cep +140 ºC 15 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni un biskvītu vēl pāris minūšu patur tajā. Tad vēl siltu izņem no veidnes un sarullē aptuveni piecas reizes no abām pusēm, jo atdzisušu biskvītu būs grūti sarullēt – tas var ieplīst. Sarullētu atstāj, lai padziest.

3

Gatavo krēmu pildījumam. Katliņā ielej 30 g ūdens, pievieno cukuru un uzvāra. Olu dzeltenumus 2–3 minūtes puto ar mikseri. Pakāpeniski pievieno cukura sīrupu, olu un sīrupa masu, aptuveni 6 minūtes kuļot miksera vislielākajā ātrumā. Pēc tam mikseri noregulē uz vislēnāko ātrumu un masai pakāpeniski pa vienai ēdamkarotei pievieno sviestu (tam jābūt istabas temperatūras). Nākamo pievieno kakao pulveri, pēc tam iecilā iebiezināto pienu, pielej rumu (to var aizvietot ar 2 ēdamkarotēm ruma esences) un lazdu riekstu sīrupu.

4

Atrullē ruleti un biskvītu noziež ar atdzesētu Cielaviņas krēmu. To biskvīta daļu, kas sarullējot būs virspusē, 7 cm no malas nenoziež ar krēmu, jo rullējot krēms tiks izspiests pa visu biskvītu.

5

Sarullēto biskvītu ietin pārtikas plēvē un uz 15–20 minūtēm ieliek ledusskapī. Pēc tam ruleti dekorē – nedaudz uzklāj pildījuma krēmu, uzbārsta kakao pulveri un kārto ogas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!