8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgkartupeļi200 mlsaldais krējums3 olas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari100 gČedaras siers100 gbrie siera gabali8 šķēleskūpināts šķiņķis
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru.
2
Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno saldo krējumu, olas, sāli, piparus un visu samaisa.
3
Izklāj kartupeļu masu uz plāts, liek krāsnī cepties apmēram 30 minūtes, līdz kartupeļi ir gatavi un virskārta skaisti apbrūnējusi.
4
Ņem ārā, virsū liek šķinķa šķēles un vienmērīgi pārkaisa ar rīvētu sieru. Piepalīdzot ar cepamo papīru, sāk rulēt, līdzīgi kā rullējot suši, uzmanoties, lai kartupeļu "kažociņš" nesaplīst.
5
Kad rulete gatava, to liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 10 minūtes, līdz siers izkusis.
6
Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, ar asu nazi griež šķēlēs un pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBrie siersKartupeļiKūpināts šķiņķisMelnie pipariOlasSaldais krējumsGaļas ēdieniKartupeļu ēdienividējiIkdienas maltīteisalsČedaras siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit