Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā ber mannu, miltus, sāli un samaisa. Pievieno ūdeni, eļļu un mīca, līdz iegūta viendabīga, viegli lipīgas konsistences mīkla.
Savirpina mīklu garenā "desiņā", sadala ar nazi 12 daļās. Katru daļu saveļ bumbiņā. Bumbiņas apglauda ar eļļā samitrinātām plaukstām, saliek lēzenā traukā, pārklāj ar drāniņu un "atpūtina" 45 minūtes.
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Katru mīklas bumbiņu izrullē iespējami plānā aplītī. Ja tev ir pastas mašīna, liec to lietā!
Cepamo plāti viegli pārkaisa ar miltiem, liek uz tās mīklas aplīšus, ko sadursta ar dakšu, lai mīkla cepšanās laikā nepūstos. Pārkaisa aplīšus ar rupjo sāli, kapātiem garšaugiem, rīvētu sieru, sezama sēkliņām vai citām piedevām.
Liek krāsnī un cep, līdz krekeri ir zeltaini – aptuveni 5 minūtes. Tad izņem tos no krāsns, noņem no plāts, liek cepties nākamos, līdz visi krekeri ir izcepti.
Lai labi garšo!