Foto: Privātais arhīvs
Pārbaudītu recepti īpaši kraukškīgiem un vienkārši pagatavojamiem burkānu un kāpostu salātiņiem pikantā etiķa marinādē iesaka "Tasty" lasītāja Diana Lapinska.

No konkrētā produktu daudzuma sanāks vairākas burciņas salātu, lai tu varētu tos kraukšķināt gan tāpat vien, gan izmantot kā gardu piedevu dažādiem ēdieniem.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2.5 kgkāposti700 gburkāni pēc garšaszaļumi1 ķiploka galviņa MARINĀDEI:1 lūdens100 mleļļa100 gcukurs70 gsāls4 smaržīgie pipari2 krustnagliņas1 lauru lapa100 mletiķis

Pagatavošana

1

Kāpostus sasmalcina. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus sakapā. Ķiplokus nomizo, sasmalcina ne pārāk sīkos gabaliņos. Visu liek lielā bļodā, samaisa.

2

Visas marinādes sastāvdaļas, izņemot etiķi, liek katliņā un uzvāra, līdz ūdens sāk burbuļot. Tad noņem katliņu no uguns, pievieno un iemaisa etiķi,

3

Karsto marinādi pārlej dārzeņiem, atstāj zem sloga istabas temperatūrā uz 12 stundām. Salātus pilda burciņās, uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!