Foto: Privātais arhīvs
Tik garda mandeļu tarte ar sulīgu aveņu ievārījuma pildījumu, ka mutē izkusīs katrs gabaliņš! Recepti iesaka lasītāja Maija Minskere.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

140 gmandeļu milti140 gsviests140 gkviešu milti100 gcukurs1 TKmandeļu ekstrakts2 olas300 gaveņu ievārījums mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

1

Mandeļu miltus, cukuru, mandeļu ekstraktu un olas sajauc ar izkausētu sviestu. Akurāti iestrādā kviešu miltus, līdz masa viendabīga.

2

Piebilde: kviešu miltus iejauc kā pēdējos un neaizraujies ar mīcīšanu, lai nesāktu izdalīties glutēns. Ja mīklu pēc kviešu miltu pievienošanas pārmīcīsi, tā kļūs cieta un gumijota.

3

Veidni izklāj ar cepamo papīru. Pusi no masas ieklāj veidnē un ar pirkstiem izlīdzina. Virsū liek aveņu ievārījumu un ar karoti izlīdzina.

4

Ievārījumam virsū saliek daudzas maziņas piciņas mandeļu masas un akurāti izlīdzina ar dakšiņu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

5

Cep 180 grādos 30-35 minūtes, līdz tarte virspusē kļuvusi zeltaina.

Foto: Privātais arhīvs
6

Atdzesē, griež gabaliņos un bauda ar tasi tējas vai kafijas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!