Sastāvdaļas
Pagatavošana
Svaigus ķiršus nomazgā un attīra no kauliņiem. Ziemā izmanto saldētas ogas – pirms gatavošanas tās izņem no saldētavas un atlaidina.
Gatavo mīklu – izsijā miltus, pievieno sodu, cukuru, istabas temperatūras sviestu un vienu olu, rūpīgi izmīca mīklu un noliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.
Tikmēr biezpienu sajauc ar sasmalcinātiem valriekstiem. Tos var aizstāt ar lazdu riekstiem vai mandelēm. Lai kūka būtu viendabīga, biezpienu ieteicams izmalt caur gaļas mašīnu vai izberzt caur sietu.
Biezpiena masai pievieno garšvielas, izsijātu kartupeļu cieti, sodu un cukuru, olu dzeltenumus.
Baltumus sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi iemaisa ķiršus un biezpiena masu.
Mīklu izrullē un ieceļ ietaukotā veidnē, izveidojot uz augšu nelielas maliņas. Biezpiena masu kārto mīklas "ligzdiņā" un šauj sakarsētā cepeškrāsnī.
Cep apmēram stundu 180 grādos. Pasniedz atdzesētu.
Lai labi garšo!