Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus sajauc ar sāli, pieliek pulverveida sauso raugu. Istabas temperatūras pienā izmaisa cukuru. Miltiem liek klāt sviestu, pienu, eļļu. Kārtīgi izmīca elastīgu mīkstu mīklu. Miltus papildus klāt nelikt vairāk nekā 50 g, lai mīkla nesanāk pārāk blīva.
Mīklu liek uz 12 stundām ledusskapī. No rīta vēlreiz izmīca un liek raudzēties istabas temperatūrā apmēram 3 stundas. Pēc 2 stundām mīklu vēlreiz izmīca, atstāj bļodā pārklātu ar dvieli uz vēl stundu. Mīkla ir gatava!
Gatavo pildījumu. Ja gaļa ir sālīta, papildus sāli var nelikt. Gaļu uzkarsētā pannā viegli apcep un, kad sāk izdalīties tauki, liek klāt smalki sakapātu sīpolu un piparus. Atdzesē masu un veido pīrādziņus.
Pīrāgus liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un apsmērē ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu.
Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī apmēram 12 – 15 minūtes.