Foto: Privātā arhīva foto
Vienkārši pagatavojams rīsu-biezpiena sacepums, kas garšos gluži kā bērnudārza vai skolas gados baudītais. Recepti iesaka Vineta Vīksna.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gbiezpiens120 grīsi2 olas60 gmandeļu vai kviešu milti4.5 ĒKcukurs1 TKcepamais pulveris pēc garšasvaniļas ekstrakts vai cukurs pēc garšasrozīnes

Pagatavošana

1

Rīsus noskalo vairākos ūdeņos un izvāra, lai būtu irdeni, bez lieka mitruma, un atdzesē.

2

Atmēra rīsus krūzītē un ber katlā, pārlej rīsiem divtik daudz auksta ūdens, cik krūzītē bija rīsu. Kad ūdens sāk burbuļot, nogriež liesmu līdz minimumam, katlam uzliek vāku un vāra 14 minūtes, tad noņem katliņu no uguns, rīsus atdzesē un samaisa.

3

Biezpienu un cukuru saberž ar dakšiņu vai iztrin caur sietu, pieliek cepampulveri, iemaisa olas, pieliek miltus, vaniļu, rozīnes, atdzesētus rīsus.

4

Visu sajauc un liek cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī 40-50 minūtes. Uz beigām, kad virsiņa jau apcepusies, pārklāj ar foliju, lai sacepums vidū izcepas.

5

Pasniedz ar dzērveņu ķīseli (recepti atradīsi – te).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!