15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 liels sīpols3 ķiploka daiviņas2 seleriju kāti1 burkāns1 TKkaltēts oregano2 konservētu pupiņu bundžas400 gkonservēti tomāti bez miziņas pēc garšasrīvēts cietais siers1 saujamaza izmēra makaroni2.5 lūdens5 ĒKolīveļļa pēc garšassāls1 TKcukurs pēc garšassvaigi malti melnie pipari baziliks
Pagatavošana
1
Seleriju kātus, burkānus un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Tomātus sasmalcina. Pupiņām nolej šķidrumu.
2
Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus aptuveni 3-4 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno selerijas, burkānus un cep vēl 3-4 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno ķiplokus, oregano, sāli, piparus, cukuru un cep vēl minūti.
3
Pievieno tomātus, pārlej visu ar uzvārītu, verdošu ūdeni un apmaisa. Zem vāka uz nelielas liesmas vāra zupu aptuveni 10 minūtes, tad pievieno pupiņas, makaronus un vāra vēl 5 minūtes.
4
Noņem katlu no plīts, iemaisa, 3-4 ĒK (ar kaudzi) rīvēta cietā siera, apmaisa un ļauj zupai "atpūsties".
5
Pasniedz ar pašceptu fokaču (recepte – te).
Lai labi garšo!
BaziliksGaršvielas un garšaugiSelerijasDārzeņu zupasItāļu nacionālā virtuveKonservētas pupiņasKonservēti tomātiCietais siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit