Foto: DELFI
Grauzdētās maizes kraukšķīgums patīkami kontrastēs ar maigo avokado krēmu un supersulīgajām garnelēm pikantā ķiploku un medus mērcē, veidojot debešķīgu garšu saspēli. Uzkoda, kas taviem viesiem noteikti liks spiegt aiz sajūsmas!
30Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

bagete olīveļļa1 ķiploka daiviņa bazilika lapiņas dekoram GARNELĒM:10 tīģergarneles4 ĒKeļļa1 ķiploka daiviņa1 TKmedus pēc garšasčili šķipsnasāls50 mlbaltvīns AVOKADO KRĒMAM:1 gatavs avokado1 ĒKeļļa šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem grila režīmā. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Bageti slīpi sagriež aptuveni 2 cm platās šķēlēs, liek uz plāts, ar otiņu pārziež ar eļļu,

3

Liek krāsnī uz 4-5 minūtēm vai līdz brīdim, kad šķēlītes ir skaisti zeltainas.

4

Izņem šķēlītes no krāsns, nedaudz atdzesē un tad ierīvē katru šķēlīti ar ķiploka daiviņu.

5

Gatavo avokado krēmu. Avokado nomizo, liek bļodiņā, pievieno eļļu, sāli un sablendē viendabīgā masā.

6

Gatavo garneles. Tās noloba, sakapā ķiploku un čili. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties čili, ķiplokus. Pēc 30 sekundēm pievieno garneles un cep aptuveni minūti, līdz tās kļuvušas rozīgas. Tad pievieno sāli, medu, vīnu un karsē garneles vēl aptuveni minūti.

7

Bagetes šķēles pārziež ar avokado krēmu, uz katras šķēles liek garneli un drusciņu mērces.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!