grieķu virtuve bifteki kotletes
Foto: Shutterstock
Garšīga recepte grila sezonai – grieķu "bifteki" jeb ar fetas sieru pildītas kotletes. Tās var gan baudīt ar salātiem, gan izmantot, gatavojot burgerus, iesaka portāls "Allrecipes".
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

700 gmaltā gaļa3 ĒKbezpiedevu jogurts1 TKtimiāns1 TKoregano (raudene)1 TKpiparmētras1 TKsāls0.5 TKcukurs pēc garšasmelnie pipari pēc garšaspētersīļi120 gfetas siers

Pagatavošana

1

Lielā bļodā liek gaļu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot fetas sieru, un gaļu samīca, līdz tā ir elastīga.

2

Fetas sieru sadala kubiņos.

3

Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām uz plaukstas saplacina gaļas plācenīti, vidū liek sieru, gaļu aploka ap sieru, veidojot kotletes formu. Tā sagatavo visas "bifteki' kotletītes.

4

Tās var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī, bet īpaši labi kotletes grieķu gaumē garšos ceptas uz grila, līdz garoziņa zeltaina un siers viducī izkusis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!