Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
Šis nu ir viens ātri pagatavojams un bezgala gards paēdiens. Arī proporcijas nav īpaši svarīgas, jo garšīgi ir visādi. Šo recepti var variēt kā nu kuru reizi tīk, pievienojot apceptu papriku, sīpolus, bambusa dzinumus, kukurūzu. Ļoti patīkamu garšu rada grauzdēto sezama sēkliņu eļļa. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 vistu filejas0.5 ananass Ķīnas saldskābā tomātu mērce2 ingvers (cm) pēc garšasčili pēc garšassāls vai sojas mērce eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Pārgriež ananasu vertikāli uz pusēm, nogriež zaļās lapas (tās var arī negriezt) un ar nazi izgriež ārā mīkstumu. Atdala cieto serdi, sagriež ananasu nelielos kubiņos.

2

Vistas filejas sagriež strēmelītēs un apcep pannā uzkarsētā eļļā, līdz viss šķidrums iztvaikojis, tad pievieno saldskābo mērci, kapātu čili, sarīvētu ingvera sakni, sāli vai sojas mērci un sagriezto ananasu. Uz lēnas uguns sutina ~ 3 – 4 minūtes.

3

Visu saliek izgrebtajā ananasa pusītē un pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!