kūka krēms gatavot
Foto: Shutterstock
Vien no trīs sastāvdaļām pagatavojams zefīra krēms, ko ziest uz tortes vai kūkas biskvīta, pildīt smilšu mīklas groziņos, vafeļu konusos, eklēros, kā arī izmantot dažādos citos garšīgos veidos. Krēms lieliski notur formu, tādēļ ir īpaši piemērots gaisīgu rozīšu un cita veida dekoru veidošanai.
75Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsaldkrējuma zefīrs100 gsviests50 gskābs krējums

Pagatavošana

1

Zefīru sagriež gabaliņos, liek bļodiņā, pievieno pusi mīksta sviesta, kas sagriezts kubiņos.

2

Liek bļodiņu mikroviļņu krāsnī un 2 minūtes karsē, uzstādot maksimālo jaudu.

3

Izņem bļodiņu no krāsns, krēmu kuļ ar mikseri, pa gabaliņam pievienojot sviestu, līdz viss sviests ir iekults un masa kļuvusi viendabīga. Krēmu atdzesē līdz istabas temperatūrai.

4

Pievieno aukstu skābo krējumu un iekuļ ar mikseri, līdz masa ir viendabīga un gaisīga.

5

Pārklāj bļodiņu ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī un pirms izmantošanas atdzesē 30-60 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!