Foto: Privātais arhīvs

Cerams, ka tev saldētavā ir aizķērusies kāda kārtainās mīklas paka, jo idejas, kā to garšīgi izlietot, ir teju neizsmeļamas. Šo recepti ātri vien var pārvērst par gaļēdājiem draudzīgu, pievienojot sagrieztu šķiņķi. Ļaujies eksperimentiem!

50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 kārtainās mīklas plāksnes5 olas500 mlsaldais krējums1 puravs400 gsiers100 gmelnās olīvas

Pagatavošana

1

Pannā ieklāj cepamo papīru, vēlams pirms tam to saburzīt, tad izlīdzināt un ieklāt – tad papīrs necelsies uz augšu.

2

Virsū klāj nedaudz izrullētas sešas saldētas kārtainās mīklas plāksnes. Šajā rakstā uzzini, kā pagatavot kārtaino mīklu paša spēkiem.

3

Gatavo kiša pildījumu – sakuļ olas, saldo krējumu un sarīvētu sieru. Droši var izvēlēties lētāko sieru – tas cepšanas laikā izkusīs.

4

Pievieno ripiņās sagrieztas melnās olīvas (bez kauliņiem) un smalki sagrieztu puravu.

5

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi apmaisa.

6

Masu lej uz mīklas un cep 20 minūtes 200 grādos. Pēc tam vēl 20 minūtes cep 160 grādos.

7

Ja ir luste, dekorē ar svaigām dillēm. Kišu var ēst gan karstu, gan aukstu.

Recepti iesūtījusi: Žanete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!