Foto: DELFI
Ja tev ierasts, ēdot biešu auksto zupu, piekost klāt rupjmaizes "ķieģelīša" šķēli, tad tev noteikti jāizmēģina šī recepte, jo ar skābenās maizītes drupačām iebiezināta aukstā zupiņa garšo tiešām lieliski.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 diļļu bunte1 lociņu bunte1 ĒKmārrutki0.5 ĒKsāls3 'ķieģelīša' šķēles3 vidēji lielas vārītas bietes1 garais gurķis8 lieli redīsi4 olas1 citrons1.5 lkefīrs0.5 lūdens

Pagatavošana

1

Lociņus un dilles sasmalcina, liek katlā. Pievieno sāli, mārrutkus un ar koka stampiņu sastampā zaļumus, līdz no tiem sāk izdalīties sula – šādi apstrādāti zaļumi būs daudz aromātiskāki.

2

Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Maizi sadrupina, ber katlā. Pievieno 1/2 krūzīti ūdens, maizi sastampā, līdz tā izšķīdusi un sajaukusies ar zaļumu masu.

3

Katla saturam pievieno nelielos kubiņos sagrieztus gurķus un redīsus, rīvētas bietes, rīvētas olas, citronu sulu, kefīru un visu samaisa.

4

Tad pievieno tik daudz ūdens, lai zupa būtu tev tīkamākajā konsistencē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, citronu sulu un mārrutkus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!