12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 diļļu bunte1 lociņu bunte1 ĒKmārrutki0.5 ĒKsāls3 'ķieģelīša' šķēles3 vidēji lielas vārītas bietes1 garais gurķis8 lieli redīsi4 olas1 citrons1.5 lkefīrs0.5 lūdens
Pagatavošana
1
Lociņus un dilles sasmalcina, liek katlā. Pievieno sāli, mārrutkus un ar koka stampiņu sastampā zaļumus, līdz no tiem sāk izdalīties sula – šādi apstrādāti zaļumi būs daudz aromātiskāki.
2
Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Maizi sadrupina, ber katlā. Pievieno 1/2 krūzīti ūdens, maizi sastampā, līdz tā izšķīdusi un sajaukusies ar zaļumu masu.
3
Katla saturam pievieno nelielos kubiņos sagrieztus gurķus un redīsus, rīvētas bietes, rīvētas olas, citronu sulu, kefīru un visu samaisa.
4
Tad pievieno tik daudz ūdens, lai zupa būtu tev tīkamākajā konsistencē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, citronu sulu un mārrutkus.
Lai labi garšo!
Līgo svētku un Jāņu receptesBietesCitroniDillesGurķiMaizeMārrutkiRedīsiSīpollokiAukstās zupasKefīrsLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit