Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā liek pusi no paredzētā ūdens daudzuma, cukuru, sāli, glikozes sīrupu, priežu pumpurus vai jaunos čiekurus. Uzvāra un noņem no plīts virsmas ievilkties.
Ar atlikušo ūdens daudzumu aplej želatīnu un uzkarsē.
Olas baltumus ar mikseri uzputo, līdz tie kļuvuši spīdīgi (svarīgi nepārputot).
Paralēli turpina vārīt sīrupu. Kad tas sasniedzis 125°C temperatūru, to nokāš sietiņā un iemaisa uzkarsētu želatīnu.
Sīrupu lēnām pievieno olu baltumiem, turpinot tos putot (karstais sīrups jālej klāt olai uzmanīgi un iespējami lēnāk). Pēc sīrupa pievienošanas olu baltumus kuļ vēl 15 minūtes.
Masu liek konditorejas maisā un spiež vēlamā izmēra zefīrus uz plātnes, kas noklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieteicams nedaudz apbērt ar pūdercukuru.
Zefīrus uz nakti atstāj apkalst istabas temperatūrā.
Nākamajā dienā zefīri ir gatavi ēšanai. Ieteikums zefīru baudīšanai: zefīrus uzsprauž uz koka iesmiņiem un apcep uz uguns, līdz tie nedaudz izkūst un iegūst kraukšķīgu garoziņu.
Lai labi garšo!