7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests600 ml15% saldais krējums5 rabarberu kāti4 ĒKcukurs300 gzemenes18 gželatīns
Pagatavošana
1
Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.
2
Liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
3
Rabarberus nomizo, sablendē ar 2 ĒK cukura viendabīgā masā.
4
Pievieno rabarberu masai pusi uzbriedināta, izkausēta želatīna, tad ielej formā un liek leduskapī aptuveni stundu.
5
Sablendē zemenes ar atlikušo cukuru, tad atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās.
6
Iemaisa putukrējumā zemeņu masu, pievieno un iemaisa atlikušo uzbriedināto, izkausēto želatīnu.
7
Lej zemeņu masu formā virs rabarberu masas un liek ledusskapī vēl uz 2 stundām.
Lai labi garšo!
Pasniegt atdzesētuCukursRabarberiSaldais krējumsZemenesŽelatīnsLatviešu nacionālā virtuveSiera kūkasKūkas bez cepšanas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit