Foto: Privātā arhīva foto
Svaiga, garda un bez cepšanas pagatavojama rabarberu un zemeņu kūka – īsteni vasarīgs kārums! Recepti iesaka Anda Rožkalne.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests600 ml15% saldais krējums5 rabarberu kāti4 ĒKcukurs300 gzemenes18 gželatīns

Pagatavošana

1

Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.

2

Liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.

3

Rabarberus nomizo, sablendē ar 2 ĒK cukura viendabīgā masā.

4

Pievieno rabarberu masai pusi uzbriedināta, izkausēta želatīna, tad ielej formā un liek leduskapī aptuveni stundu.

5

Sablendē zemenes ar atlikušo cukuru, tad atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās.

6

Iemaisa putukrējumā zemeņu masu, pievieno un iemaisa atlikušo uzbriedināto, izkausēto želatīnu.

7

Lej zemeņu masu formā virs rabarberu masas un liek ledusskapī vēl uz 2 stundām.

Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!