Foto: Privātais arhīvs
Vasarīgs un ātri pagatavojams deserts, kurā gaisīga krēma kārtas mijas ar rūgtenas kafijas piesūcinātiem "dāmu pirkstiņiem" un saules sasildītām, sulīgām zemeņogām. Īsts garšu baudījums! Recepti iesaka Iveta Mezale.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

34 dāmu pirkstiņi6 TKsķīstošā kafija250 mlkarsts ūdens2 TKcukurs200 gzemenes1 ĒKcukurs KRĒMAM:250 gmaskarpone30 gvaniļas cukurs0.5 glāzecukurs300 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Krūzītē ber šķīstošo kafiju un cukuru. Aplej ar verdošu ūdeni, samaisa un atdzesē.

2

Zemenes bļodiņā sablendē ar cukuru.

3

Atsevišķā bļodā sakuļ maskarponi ar vaniļas cukuru un cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno krēma masai un iemaisa iepriekš vijīgās putās sakultu saldo krējumu.

4

Katru "dāmu pirkstiņu" ātri iemērc atdzesētajā kafijā un kārto traukā. Cepumu kārtai pārlej pusi no sablendētajām zemenēm, pārziež ar pusi krēma.

5

Virs krēma liek otro kafijā izmērcēto "dāmu pirkstiņu" kārtu. Pārlej ar atlikušajām sablendētajām zemenēm, pārziež ar krēmu.

6

Dekorē ar zemeņu pusītēm un mellenēm vai citām ogām.

7

Liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām vai, vēl labāk, – uz visu nakti,

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!