Foto: DELFI
Ja Ziemassvētkos svētku galds nav iedomājams bez vārītiem pelēkajiem zirņiem, tad, lai Jāņu galds nebūtu apdalīts, cel galdā vārītas pupas, kas aizdarītas ar ķiplokiem un dārza zaļumiem, un būs gan veselīgs našķis bērniem, gan smeķīga uzkoda pie alus.
720Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pupiņas ķiploki zaļumi, garšaugi

Pagatavošana

1

Pupas iepriekšējā vakarā pirms vārīšanas pārlej ar aukstu ūdeni.

2

Nākamajā dienā ūdeni nolej, pupas noskalo, pārlej ar svaigu ūdeni, lai tās būtu pārklātas ar šķidrumu vismaz 2-3 centimetrus.

3

Liek vārīties. Pēc 20 minūtēm pagaršo un, ja nepieciešams, turpina vārīt, līdz pupas ir mīkstas, bet vēl labi saglabā formu.

4

Tad ūdeni nokāš, pupām pievieno sāli, caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu un sīki sakapātas dilles vai citus zaļumus pēc izvēles. Pupas apmaisa un uz mazas liesmiņas tvaicē aptuveni divas minūtes, ik pa laikam pakratot katliņu, līdz pupas apžuvušas.

Foto: DELFI
5

Tad ber tās bļodā, ceļ galdā un ēd nost saujām vien.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!