720Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
pupiņas ķiploki zaļumi, garšaugi
Pagatavošana
1
Pupas iepriekšējā vakarā pirms vārīšanas pārlej ar aukstu ūdeni.
2
Nākamajā dienā ūdeni nolej, pupas noskalo, pārlej ar svaigu ūdeni, lai tās būtu pārklātas ar šķidrumu vismaz 2-3 centimetrus.
3
Liek vārīties. Pēc 20 minūtēm pagaršo un, ja nepieciešams, turpina vārīt, līdz pupas ir mīkstas, bet vēl labi saglabā formu.
4
Tad ūdeni nokāš, pupām pievieno sāli, caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu un sīki sakapātas dilles vai citus zaļumus pēc izvēles. Pupas apmaisa un uz mazas liesmiņas tvaicē aptuveni divas minūtes, ik pa laikam pakratot katliņu, līdz pupas apžuvušas.
5
Tad ber tās bļodā, ceļ galdā un ēd nost saujām vien.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit