Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
Olu dzeltenumus viegli sakuļ ar pienu. Atsevišķā bļodā noturīgās putās uzputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. (Nav jāputo, līdz tie ir stingrās putās – masai ir jābūt baltā krāsā un tādai, lai uz virsmas nav lielāka izmēra burbuļu; jāputo aptuveni pusotru minūti).
Iemaisa olas baltumus dzeltenuma masā un samaisa. Pievieno 20 gramus siera.
Uz sakarsētās pannas izkausē sviestu. Lej pannā olu masu un cep uz vidējās uguns aptuveni minūti.
Pievieno atlikušo sieru, kārtojot to vienmērīgi uz visas omletes. Pieliek klāt arī sasmalcinātus zaļumus, sāli un melnos piparus pēc garšas. Maisot ar koka lāpstiņu, karsē omleti, līdz olu masa ir sarecējusi, bet vietām joprojām mitra.
Pasniedz ar grauzdētu maizi un salātiem.
Lai labi garšo!