piparmētru sīrups
Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams piparmētru sīrups piešķirs atsvaidzinošu garšu gan desertiem, pankūkām un kūku krēmiem, gan dažādiem spirdzinošiem kokteiļiem. Izmantojot piparmētru sīrupu, piemēram, mohito varēsi pagatavot daudz ātrāk un bez liekas ķēpas, izvairoties no laikietilpīgās piparmētru grūšanas piestā.
15Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 tasecukurs1 taseūdens1 tasepiparmētras, sasmalcinātas

Pagatavošana

1

Ūdeni lej katliņā, pievieno cukuru un maisot vāra, līdz cukurs izkusis.

2

Pievieno piparmētras cukura sīrupam un maisot vāra aptuveni 2-3 minūtes.

3

Noņem katliņu no uguns, atdzesē aptuveni 30 minūtes, pārklājot ar vāku, foliju vai pārtikas plēvi, tad sīrupu nokāš, lej sterilizētā burciņā vai pudelē un aizvāko/aizkorķē.

4

Atdzesē un uzglabā vēsumā, izmantojot pēc nepieciešamības 1-1,5 mēneša laikā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!